حمزه یوسف، نخستوزیر پیشین اسکاتلند تصریح کرد که از دیدن تندروهایی که به سمت مساجد سنگ پرتاب میکنند و شعارهای ضداسلامی سر میدهند، متعجب و شوکه شدهام.
الخیطان، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، نسبت به حملات تظاهرکنندگان راست افراطی در انگلیس به مساجد و مراکزی که پناهجویان و مهاجران در آن پناه گرفتهاند، ابراز نگرانی کرد.
رئیس انجمن زنان مسلمان سراسر هند اظهار داشت که زنان مسلمان در این کشور با چالشهای جدیدی از جمله تخریب منازل، جلوگیری از پوشش حجاب و بیاحترامی رو بهرو هستند.
تحلیل انجام شده توسط دو کارشناس در حوزه اطلاعات و جوامع دیجیتال از بزرگترین عملیات نفوذ در شبکههای اجتماعی با هدف تحریف تصویر مسلمانان در کشورهای غربی و توطئه برضد کشور قطر پرده برداشت.
پاکستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رفتار «وحشیانه» هند با اقلیتهای مذهبی اشاره کرد و از دهلی نو خواست تا روند «خطرناک» اسلامهراسی در این کشور را متوقف کند.
سرجیو گارسیا، رئیس جمعیت مراکز پژوهشی احزاب راست افراطی در اسپانیا تصریح کرد که احزاب راست برای هدف قرار دادن مسلمانان در رسانههای اجتماعی از تاریخ و حوادث تاریخی استفاده میکنند.
دانشجویان از تحقیقات دانشگاه هاروارد در مورد یهودی ستیزی و اسلامهراسی در دانشگاه انتقاد و نهادهای تحقیقاتی را به عدم توجه به نگرانیهای دانشجویان متهم کردند.
گزارشها حاکی از آن است که اعمال جنایتکارانه با انگیزه اسلامهراسی در آلمان افزایش چشمگیر 114 درصدی در سال 2023 داشته و گروههای راست معتقدند آلمان باید برای حمایت از مسلمانان و همه اقلیتها سرمایهگذاری بیشتری کند.
دانشجوی روابط بینالملل در دانشگاه اندونزی در گزارشی نوشت که نقطه شروع اسلامهراسی به قبل از حادثه 11 سپتامبر و به زمان قرون وسطی و جنگهای صلیبی برمیگردد.